
Warszawa 08.03.2026, g. 11:00
od 43.00 pln
Sala Koncertowa/ abonament Dm2/ dzieci młodsze, 3-6 lat
Wykonawcy:
Warsaw Trio:
Paweł Popko - fortepian
Maria Leszczynska-Thieu - wiolonczela
Piotr Thieu-Quang - klarnet
duoAccosphere:
Alena Budziňáková - akordeon
Grzegorz Palus - akordeon
Agata Kawełczyk-Starosta - scenariusz i prowadzenie
Szczypta legato, odrobina staccato, miareczka piano i pięć deka forte… To przepis z wielkiej księgi kucharskiej FeNka. Przegląda ją dla Was od rana i szykuje składniki, które będą niezbędne do przygotowania wielkiej uczty… muzycznej uczty, oczywiście. Serwowane będą dania klasyczne z odrobiną fantazji. Na przestrzeni wieków zmieniały się receptury, które kompozytorzy notowali w swoich manuskryptach. Chociaż raz zapisane tkwią tam niezmiennie od lat to w interpretacji muzyków brzmią zawsze odrobinę inaczej – każdy muzyczny kucharz ma bowiem inny smak i upodobania, gdy swoim dźwiękowym dziełem częstuje ukochaną publiczność. Jeśli chcecie zasmakować filharmonicznego menu, przyjdźcie na koncert i nie zapomnijcie zabrać ze sobą… dwóch drewnianych łyżek.
PRZYNIEŚ NA KONCERT... dwie drewniane łyżki.
Wykonawcy:
Warsaw Trio:
Paweł Popko - fortepian
Maria Leszczynska-Thieu - wiolonczela
Piotr Thieu-Quang - klarnet
duoAccosphere:
Alena Budziňáková - akordeon
Grzegorz Palus - akordeon
Agata Kawełczyk-Starosta - scenariusz i prowadzenie
Szczypta legato, odrobina staccato, miareczka piano i pięć deka forte… To przepis z wielkiej księgi kucharskiej FeNka. Przegląda ją dla Was od rana i szykuje składniki, które będą niezbędne do przygotowania wielkiej uczty… muzycznej uczty, oczywiście. Serwowane będą dania klasyczne z odrobiną fantazji. Na przestrzeni wieków zmieniały się receptury, które kompozytorzy notowali w swoich manuskryptach. Chociaż raz zapisane tkwią tam niezmiennie od lat to w interpretacji muzyków brzmią zawsze odrobinę inaczej – każdy muzyczny kucharz ma bowiem inny smak i upodobania, gdy swoim dźwiękowym dziełem częstuje ukochaną publiczność. Jeśli chcecie zasmakować filharmonicznego menu, przyjdźcie na koncert i nie zapomnijcie zabrać ze sobą… dwóch drewnianych łyżek.
PRZYNIEŚ NA KONCERT... dwie drewniane łyżki.

Warszawa 08.03.2026, g. 14:00
od 43.00 pln
Sala Koncertowa/ abonament Ds2/ dzieci starsze, 7-12 lat
Wykonawcy:
Warsaw Trio:
Paweł Popko - fortepian
Maria Leszczynska-Thieu - wiolonczela
Piotr Thieu-Quang - klarnet
duoAccosphere:
Alena Budziňáková - akordeon
Grzegorz Palus - akordeon
Agata Kawełczyk-Starosta - scenariusz i prowadzenie
Szczypta legato, odrobina staccato, miareczka piano i pięć deka forte… To przepis z wielkiej księgi kucharskiej FeNka. Przegląda ją dla Was od rana i szykuje składniki, które będą niezbędne do przygotowania wielkiej uczty… muzycznej uczty, oczywiście. Serwowane będą dania klasyczne z odrobiną fantazji. Na przestrzeni wieków zmieniały się receptury, które kompozytorzy notowali w swoich manuskryptach. Chociaż raz zapisane tkwią tam niezmiennie od lat to w interpretacji muzyków brzmią zawsze odrobinę inaczej – każdy muzyczny kucharz ma bowiem inny smak i upodobania, gdy swoim dźwiękowym dziełem częstuje ukochaną publiczność. Jeśli chcecie zasmakować filharmonicznego menu, przyjdźcie na koncert i nie zapomnijcie zabrać ze sobą… dwóch drewnianych łyżek.
PRZYNIEŚ NA KONCERT... dwie drewniane łyżki.
Wykonawcy:
Warsaw Trio:
Paweł Popko - fortepian
Maria Leszczynska-Thieu - wiolonczela
Piotr Thieu-Quang - klarnet
duoAccosphere:
Alena Budziňáková - akordeon
Grzegorz Palus - akordeon
Agata Kawełczyk-Starosta - scenariusz i prowadzenie
Szczypta legato, odrobina staccato, miareczka piano i pięć deka forte… To przepis z wielkiej księgi kucharskiej FeNka. Przegląda ją dla Was od rana i szykuje składniki, które będą niezbędne do przygotowania wielkiej uczty… muzycznej uczty, oczywiście. Serwowane będą dania klasyczne z odrobiną fantazji. Na przestrzeni wieków zmieniały się receptury, które kompozytorzy notowali w swoich manuskryptach. Chociaż raz zapisane tkwią tam niezmiennie od lat to w interpretacji muzyków brzmią zawsze odrobinę inaczej – każdy muzyczny kucharz ma bowiem inny smak i upodobania, gdy swoim dźwiękowym dziełem częstuje ukochaną publiczność. Jeśli chcecie zasmakować filharmonicznego menu, przyjdźcie na koncert i nie zapomnijcie zabrać ze sobą… dwóch drewnianych łyżek.
PRZYNIEŚ NA KONCERT... dwie drewniane łyżki.